E-coaching

Neem even de tijd om bij jezelf na te gaan wat stress voor jou op dit ogenblik precies betekent. Welke situaties in jouw leven maken dat jij stress ervaart ? 

Dit is voor iedereen heel persoonlijk. Stress komt in heel veel situaties voor: op professioneel vlak, in relaties, bij zowel jonge als opgroeiende jeugd, op medisch vlak, ook in het kader van gezonde voeding, in het verkeer, en ga zo maar door…..
Elke situatie waarvan je graag zou willen dat ze anders is, veroorzaakt stress.
Op zich kunnen we allemaal een grote portie stress aan, maar soms wordt het allemaal teveel.
Wanneer stress zich opstapelt, kan het op langere termijn problematisch worden.

Op die momenten weten we niet meer altijd op welke manier we het best kunnen omgaan met de lastige momenten in ons leven. Belangrijk gegeven hierbij is dat stress zich rechstreeks vertaalt in het fysieke lichaam.  Elke keer wanneer zich een stressvolle situatie voordoet, treedt er ergens een verkramping op in het lichaam.
Emoties zoals angst,woede en verdriet, enz…  veroorzaken een rechtstreekse projectie in het fysieke lichaam.  Stress en emoties zijn een van de grootste veroorzakers van ziektes en andere medische klachten.  Daarom is het zo belangrijk om op een andere manier te leren omgaan met die stress alsook met de schade die stress veroorzaakt in ons lichaam.